Hoe geef jij je verlies een plek?

Rouw is de achterkant van liefde; hoe meer je iets of iemand hebt liefgehad des te groter het verdriet. Rouwen is een proces dat mensen doormaken als ze een verlies lijden. Je kan bv. rouwen om iemand die je verliest aan de dood (overlijden, miskraam), om iemand die je verliest aan het leven (bv. bij een scheiding), maar je kan ook rouwen bij het verlies van je gezondheid, een plek/land, je jeugd (als die niet is geweest zoals je had gewild) en om het verlies van lang gekoesterde verlangens (bv moeder worden).

 Ongeloof, woede, verdriet en angst spelen daarin een rol. Rouwen is belangrijk. Zonder rouwen kan je je niet opnieuw hechten. Ieder rouwt op zijn eigen manier.

Een workshop waarin centraal staat hoe jij je verlies een plek geeft, of wellicht nog niet helemaal zoals je het graag zou willen of zoals nodig is. In de huidige maatschappij zijn we erg gericht op doorgaan, wat maakt dat écht rouwen soms te weinig aandacht krijgt.

In deze workshop wordt persoonlijke rouwverwerking ondersteund en onderbouwd met korte, duidelijke theorie.

Als je het prettig vindt dan ben je van harte welkom eerst een gesprek met mij persoonlijk te hebben. Hierin zal aandacht zijn voor jouw verlies en zal je met nieuwe inzichten en ervaringen een stap maken in je eigen rouwproces.

Bij een aanvullende verzekering worden gesprekken (grotendeels) vergoed.

Data:      Vrijdag 23 juni en vrijdag 30 juni van 10 uur tot 16 uur

Kosten:  125 euro ex btw, incl. broodjes, koffie en thee

Locatie: Van Birgelen Coaching & Training, Van Heemstraweg west 4 (het gebouw van de vroegere Bolderburen)

 

Van Birgelen Coaching & Training werkt voor bedrijven en particulieren en werkt samen met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen. Aan de hand van o.a. systemisch werken, NLP en oplossingsgerichte therapie begeleid ik zowel volwassenen als jongeren die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Voor meer informatie: www.vbcoachingentraining.nl of bel: Daphne van Birgelen: 06-36358866