Tijdens de groepstraining van het oriëntatiecafé ontdekken jongeren welk werk of opleiding écht bij hen past. Werkzaak Rivierenland geeft deze groepstrainingen in samenwerking met het Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC Rivierenland).

Het oriëntatiecafé helpt jongeren bij het maken van een vervolgstap richting werk of school. Jantien Jongepier van team RMC geeft de trainingen en is blij dat deze twee zaken aan bod komen: “Je ziet heel vaak dat jongeren niet weten wat ze willen. Dat is dan niet alleen met school of werk, maar juist allebei. Daarom valt dit samen in de trainingen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen.’’ Jantien Jongepier geeft de trainingen samen met Daphne van den Ordel als externe trainer en Antoinette van Beek van Werkzaak Rivierenland.