Workshops

Nieuwe ouders

‘Jongleren’ voor moedersRouw en verliesMoeders zonder stress

  • Workshop Vader of moeder worden, en dan?

Je leven verandert na de geboorte van je kind. Hoe bewaak je straks de balans tussen je prive-leven, de zorg voor je baby, je werk en andere activiteiten? Wat voor invloed heeft een baby eigenlijk op je relatie? Hoe ga je je kind opvoeden? We bespreken allerlei onderwerpen die je helpen je goed voor te bereiden op wanneer je moeder en vader wordt. Samen met andere aanstaande ouders doe je kennis op en wissel je ervaringen en ideeën uit.     

Datum: in verband met Covid-19 worden de workshops, rekening houdend met de op dit moment geldende regels, in overleg gepland.

           Voor meer informatie,  neem contact op met Daphne of zie de website van  babywerk.nl

     

Locatie: Bolderburen, Van Heemstraweg west 4, Zaltbommel

Kosten: 25,00 Euro per stel voor gehele cursus (beide workshops), 15,00 Euro per stel per losse workshop

        Aanmelden kan bij Daphne, mail naar info@ctbydaphne.nl of bel 06-36358866

 

Moeder / Vader worden:                    

Ben je zwanger en willen jij en je partner je voorbereiden op de komst van jullie kind? Of zijn jullie net ouders geworden? Lijkt het je leuk om daar op een interactieve manier met andere aanstaande ouders mee bezig te zijn? Dan zijn de workshops ‘moeder/vader worden’ wat voor jou! De workshops gaan over hoe je leven verandert als je een kindje krijgt. We helpen je nadenken over hoe jij en je partner het gaan doen met een baby erbij. We geven informatie en gaan aan de slag met opdrachten over de band met je baby en beginnend ouderschap.

De workshops duren ieder twee uur en zijn los van elkaar te volgen. Ze worden gegeven door een jeugdverpleegkundige en Daphne.

 

  • Een band met je baby opbouwen

Tijdens en vlak na de zwangerschap en bevalling kun je al heel goed contact maken met de baby. Hoe herken je het gedrag van je baby in je buik; hoe maakt je baby direct na de geboorte contact met jou? De workshop is interactief en wordt afgewisseld met korte films en oefeningen. Samen met andere ouders doe je kennis op en wissel je ervaringen en ideeën uit.

Datum: in verband met Covid-19 worden de workshops in overleg, rekening houdend met de op dit moment geldende regels gegeven.

 

’JONGLEREN’ VOOR MOEDERS   

Alle ballen in de lucht houden, en nog goed ook:

Werk, huishouden, gezin, vrienden, sport, familie, partner en baby. 

Hoe doe je dat en waar blijf je zelf? 

Wanneer is goed goed genoeg en wanneer heb je het gevoel dat je faalt?  Hoe ga je om met de verwachtingen van anderen én die van jezelf? 

Data 2020: vrijdag 15-05-20

Vrijdag 06-11-20

Kosten: 35 euro p.p.

Tijd: 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)

Locatie: Bolderburen, tweede verdieping, Van Heemstraweg west 4, Zaltbommel

 

Rouw en verlies (2 dagdelen)

Hoe geef jij je verlies een plek?

Rouw is de achterkant van liefde; hoe meer je iets of iemand hebt liefgehad des te groter het verdriet. Rouwen is een proces dat mensen doormaken als ze een verlies lijden. Je kan bv. rouwen om iemand die je verliest aan de dood (overlijden, miskraam, abortus), om iemand die je verliest aan het leven (bv. bij een scheiding), maar je kan ook rouwen bij het verlies van je gezondheid, een plek/land, je jeugd (als die niet is geweest zoals je had gewild) en om het verlies van lang gekoesterde verlangens (bv moeder worden).

Ongeloof, woede, verdriet en angst spelen daarin een rol. Rouwen is belangrijk. Zonder rouwen kan je je niet opnieuw hechten en ieder rouwt op zijn eigen manier.

Een workshop waarin centraal staat hoe jij je verlies een plek geeft, of wellicht nog niet helemaal zoals je het graag zou willen of zoals nodig is. In de huidige maatschappij zijn we erg gericht op doorgaan, wat maakt dat écht rouwen soms te weinig aandacht krijgt.

In deze workshop wordt persoonlijke rouwverwerking ondersteund en onderbouwd met korte, duidelijke theorie. Hierin zal aandacht zijn voor jouw verlies en zal je met nieuwe inzichten en ervaringen een stap maken in je eigen rouwproces.

Datum: zaterdag 25 januari en zaterdag 1 februari 9.30 – 13.30 uur
Locatie: Bolderburen, tweede verdieping, Van Heemstraweg west 4, Zaltbommel
Kosten: 90 euro

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op; Daphne van den Ordel, 06-36358866

Aanmelden kan telefonisch en per mail.

 

MOEDERS ZONDER STRESS   

Onderzocht en bewezen is dat moeders meer stress ervaren dan vaders terwijl ze evenveel belast zijn. Moeders ervaren vrije tijd minder als vrije tijd; waarom ? Moeders hebben de  neiging minder tijd voor zichzelf te nemen, emotioneel altijd ‘aan’ te staan en moeders voelen zich vaak sneller tekort schieten. In welke herken jij jezelf? 

Een workshop over oorzaken en oplossingen, met als doel om een stressloze moeder te kunnen zijn

Data 2020:  vrijdag 19-06-20
vrijdag 20-11-20

Kosten: 35 euro p.p.

Tijd: 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)

Locatie: Bolderburen, tweede verdieping, Van Heemstraweg west 4, Zaltbommel

Zie voor meer info: www.ctbydaphne.nl of bel Daphne: 06-36358866